Świeże soki – zachęta dla Klientów

Chcąc wyróżnić swój lokal gastronomiczny spośród wielu innych, warto zainwestować w urządzenia pozwalające na urozmaicenie oferowanego menu. Jednym z nich jest sokowirówka gastronomiczna.

 

Sokowirówka gastronomiczna – co to jest

To w pełni zautomatyzowane urządzenie, które w krótkim czasie pozwala przygotować smaczne i świeże soki owocowe lub warzywne. Najlepszym wyborem są sokowirówki gastronomiczne wykonane ze stali nierdzewnej, które przez długie lata zachowują zarówno swój estetyczny wygląd, jak i funkcjonalność.

Sokowirówki dostępne są w szerokiej gamie kolorów i zastosowanej stylistyki, co sprawia, że bez problemu można je wkomponować w dowolną estetykę określonego lokalu.

 

Sokowirówki wolnoobrotowe

Dobrym rozwiązaniem są też sokowirówki gastronomiczne wolnoobrotowe, które pozwalają otrzymać klarowny sok o jednolitej konsystencji, pełnym smaku oraz bez utraty cennych wartości odżywczych, co, bez wątpienia, docenia coraz więcej gości zwracających na zdrowe odżywianie.

Sokowirówki gastronomiczne wolnoobrotowe to także urządzenia, dzięki którym powstaje dużo więcej soku, gdyż bardzo dokładnie wyciskają owoce czy warzywa. Nowoczesne urządzenia tego typu charakteryzują się przy tym cichą pracą. Są też wyposażone w liczne energooszczędne rozwiązania.

 

Wysoka jakość soku

Profesjonalne sokowirówki gastronomiczne posiadają zamontowane specjalne sito, które pozwala zatrzymać miąższ czy pestki. Ich producenci dbają też o to, aby były one jak najbardziej przystosowane do trybu pracy kucharza i ograniczały jego udział w przygotowaniu soku do absolutnego minimum. Stąd też, każdy z modeli posiada wygodny szeroki otwór podawczy, co umożliwia wprowadzanie kawałków owoców czy warzyw o dowolnej wielkości.

Ogromną zaletę, jaką posiadają sokowirówki gastronomiczne to zastosowanie precyzyjnie działających noży ze stali nierdzewnej. Zapewniają one łatwe i dokładnie cięcie warzyw oraz owoców, dzięki czemu urządzenie się nie zapycha i dzięki temu zapewnia ciągłą produkcję soku.